
Eli Böğründe Meşhur Maraş Yemeği (Yanyana) Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 8 tane sivri biber
- 12 tane arpacık soğan
- 10 tane çeri domates
- 1 baş sarımsak
- Kuyruk yağı ya da tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Kekik
Eli Böğründe Meşhur Maraş Yemeği (Yanyana) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi tuzlayıp baharatlayıp karıştıralım.
- Arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım.
- Biberleri 2 ye bilelim.
- Tepsiye fotoğraftaki üzere dizelim.
- Üzerine tereyağı yada kuyruk yağı koyalım.
- Ben kuyruk yağı kokusunu sevmediğim için tereyağı kullandım.
- Zerzevatları biraz tuzlayalım.
- Üzerini yağlı kağıt ve folyo ile kaplayalım.
- 1 saat üzeri kapalı 10 dk üzeri açık 200 derece fırında pişirelim.