Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eliböğründe

Eliböğründe

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
elibogrunde.jpg

Eliböğründe Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg dana et
  • 2 adet patates
  • 5-6 adet kuru soğan
  • 5-6 adet biber
  • 5 diş sarımsak
  • 5 adet çeri domates
  • 1 çay kaşığı kara biber kırmızı biber kekik
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • İsteğe bağlı kuyruk yağı
Not: Ölçüleri kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz


Eliböğründe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle etlerimizi küp küp doğrayıp, yıkayıp, suyunu süzdürelim.
  2. Sonra içine baharatları sıvı yağ ekleyip uygunca karıştıralım güvecimize sırasıyla etin kenarına doğradığımız biber ve patatesleri koyalım.
  3. Domateslerimizi koyalım etimizin üzerine tereyağını koyalım, isterseniz kuyruk yağı da koyabilirsiniz sarımsaklarımızı da koyup, üzerine biraz tuz ekleyip, güvecin üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatalım.
  4. Sonra folyoylada kapatıp, evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 2 buçuk saat pişirelim.
  5. Tabi fırına nazaran pişirme müddeti değişebiliyor. Denetim edersiniz pişince üzerinden folyo ve yağlı kağıdı alıp, üstü kızarasıya 10-15 dakika daha pişirelim afiyet olsun.
Eliböğründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt