Elma Dolgulu Kurabiye (Ekşi Krema Tarifiyle) İçin Malzemeler
Hamur için;
- 200 gram ekşi krema
- 200 gram margarin
- 400 gram un
- Dolgu (Tarif için)
- 100 gram krema
- 100 gram yoğurt
Elma Dolgulu Kurabiye (Ekşi Krema Tarifiyle) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına unu alalım ortasına ekşi krema ve yumuşak margarini ek edip güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Hala elinize yapışıyorsa denetimli bir formda un eği yapabilirsiniz.
- Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirdiler sonra iki yağlı kağıt ortasında açıp istediğiniz biçimi verebilirsiniz. Ortalarına bir silme tatlı tatlı kaşığı dolgu koyup, halini verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renkleri biraz pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
- Ekşi kremanın yapılışı için; krema ve yoğurdu bir kavanoza koyup karıştırın. İki saat oda ısısında beklettikten sonra bir gece buzdolabında bekletin ekşi kremanız kullanıma hazır. Kullandığınız yoğurt tam yağlı olursa daha uygun olur ,yoğurdun susuz yerinden kullanın????.