Elma Dolgulu Pancake Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker (Silme)
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-4 elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elma Dolgulu Pancake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hepimizin çok sevdiği pancake birde elma dolgusuyla deneyin. Bunun için dikkat etmeniz gereken şeyler elmayı olduğunca ince dilimleyin (Fotodakinden daha ince olursa dahada hoş pişer)
- Pancakeleri orta ateşte pişirin ki yalnızca dışı pişmesin.
- İçinde ki elma tabiki hani pişmiş üzere değil fakat yumuşamış oluyor tarçın ve şekerle birlikte de elmalı kek üzere oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
- İlk olarak geniş bir kapta pancake hamurumuzu hazırlayın bunun için tüm materyalleri 4-5 dakika çırpalım.
- Şimdi elmaları hazırlayalım. Halka halka kesin (Olduğunca ince olsun) ortasındaki çekirdekleri alalım. Bir tabakta toz şeker tarçını karıştıralım ve elmaları hafifçe bulayalım abartmaya gerek yok.
- Tavamızı hazırlayalım. Isıtalım. Elmaları tek tek hamura atalım her tarafına hamur geldiğine emin olalım. Çatal yardımıyla tavaya alalım. Orta ateşte iki taraflı güzelce pişirelim.
- Pişen pancakeleri tavaya alalım ve pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.