iltasyazilim
FD Üye
Elmanın kabuğundaki mucize
Bağırsak kanseri
Elmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına asistan olur Posalı yiyecekleri çok bitiren ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri önemli rakamlara ulaşır Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en kayda değer sebeplerinden biridir Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşısında, elmanın içinde yer alan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor
Kolesterol
Elma, içerdiği posa ve antioksidan özelliği bir uçtan bir uca mücevher değerindedir Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı vakit bağırsakta emilim gerçekleştirir Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı aracılığıyla dışarı atılmasını sağlar Keza sindirim için zorunlu olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer
KalpDamar
Kandaki ve dıştan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer Elmanın içinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller
Şeker Hastalığı
Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve darı, kandaki şekeri çabuk yükselttiği için, diyabet için fazla sakıncalıdır Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin süratli yükselmesine engel olur
Günde bir adet orta irtifa elma yemek yemek sağlık için fazla faydalıdır Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır Tokluk hissi yaratır Ancak en manâlı akılda tutulması gereken konu şudur, bütün değeri kabuğundadır Katiyen Kabuğunu Soymayın! *
Bağırsak kanseri
Elmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına asistan olur Posalı yiyecekleri çok bitiren ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür Oysa meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri önemli rakamlara ulaşır Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en kayda değer sebeplerinden biridir Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine karşısında, elmanın içinde yer alan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane kanseri riskini azaltıyor
Kolesterol
Elma, içerdiği posa ve antioksidan özelliği bir uçtan bir uca mücevher değerindedir Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı vakit bağırsakta emilim gerçekleştirir Elma ise bu emilimi engeller ve dışkı aracılığıyla dışarı atılmasını sağlar Keza sindirim için zorunlu olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer
KalpDamar
Kandaki ve dıştan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar hastalıklarının önüne geçer Elmanın içinde bulunan antioksidanlar, kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller
Şeker Hastalığı
Şeker, beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve darı, kandaki şekeri çabuk yükselttiği için, diyabet için fazla sakıncalıdır Elmanın içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin süratli yükselmesine engel olur
Günde bir adet orta irtifa elma yemek yemek sağlık için fazla faydalıdır Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan uzaklaştırır Tokluk hissi yaratır Ancak en manâlı akılda tutulması gereken konu şudur, bütün değeri kabuğundadır Katiyen Kabuğunu Soymayın! *