Elma Kompostosu İle Kaşık Kaşık Lezzet Şöleni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram elma
- 1 litre su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 5 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Elma Kompostosu İle Kaşık Kaşık Lezzet Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp kararmaması için limonlu suda bekletelim.
- Tencereye su, tarçın ve karanfili alıp kaynamaya bırakalım. Tarçın ve karanfil iyice tadını bırakana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatalım.
- Elmaları küçük küçük doğrayalım.
- Doğradığımız elmaları kaynar suya bırakıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Elmalar piştikten sonra kavanozlara doldurup kaynayan kapakları sıkıca kapatıp vakumlanması için ters çevirelim. 1 gece ters olarak bekletelim.
- Serin ve karanlık bir ortamda 2 yıl kadar saklayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.