Elma Düşü Tanımı İçin Materyaller
Kurabiyesi için:
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 6 adet rendelenmiş elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Elma Düşü Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak elmalı turtamızın hamurunu yoğuracağız. Bunun için bir kaba margarini, yumurtayı, şekeri ve karbonatı koyun ve karıştırın.
- Daha sonra bu karışıma azar azar un ekleyin.
- Hamurunuz kulak göğsü kıvamına geldiğinde yoğurma sürecini bırakın.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın.
- Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alıp üzerine şeker ekleyin.
- Elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocaktan almadan üzerine tarçın ve cevizi ekleyin. 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Turtayı pişireceğiniz kabı margarin ile yağlayın.
- Daha sonra üzerine çok az un serpin. Bu unu kalıptan kolay çıksın diye serpiyoruz.
- Hamurdan iki eşit beze yapın.
- Birini alt kat için birini de üst kat için kullanacağız.
- Alt katın bezesini merdane ile kalıbınızın alt tabanı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamuru kalıbınıza yayın.
- Elma harcını hamurun üzerine sürün.
- Kenarda kalan fazla hamurları bıçak yahut pizza kesiciyle kesin.
- Üst kat için hamurunuzu tekrar açın ve bıçak yardımıyla şeritlere ayırın.
- Şeritleri ortalarında boşluk kalacak formda dizin.
- Daha sonra bir alttan bir üstten geçecek formda biçim verin.
- Artan hamurunuz olursa tekrar açarak bir kalıp yardımıyla daireler oluşturun ve etrafını süsleyin.
- Bunun yerine saç örgüsü de yapabilirsiniz.
- Bu sizin isteğinize ve yaratıcılığınıza kalmış. Artık ne yapmak isterseniz????
- Elmalı turtayı 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika üstü pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğuyan turtayı kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin.