Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elma Sirkesi

Elma Sirkesi
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
elma-sirkesi.jpg

Elma Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 litrelik bidon
  • 8-10 adet elma
  • 10 adet nohut
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
  • İçme suyu

Elma Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Elmaları güzelce yıkayıp kabuğuyla çekirdeğiyle gelişi güzel doğrayıp bidona koyuyoruz.
  2. Elmaların miktarı büyüklüğüne göre değişeceğinden bidonun yarısına yakın olacak şekilde kullanıyoruz.
  3. Üzerine diğer malzemeleri koyuyoruz.
  4. Suyunu da bidonun ağız kısmından dört parmak eksik şekilde dolduruyoruz.
  5. Bütün malzemeleri tahta bir kaşıkla veya oklava gibi bir şeyle karıştırıp ağzına bir mendil örtüp paket lastiği geçiriyoruz(bidonun kapağını kapatmıyoruz, hava alması önemli)
  6. Bundan sonra bidonu biraz serin ve karanlık bir ortama koyuyoruz. Hergün yine tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Bu işlemi elmalar dibe çökene kadar yapıyoruz.
  7. Elmalar dibe çöktükten sonra karıştırmayı bırakıp kendi halinde 40 gün beklemeye bırakıyoruz. Süre sonunda sirkemizin üzerinde beyazımsı bir tabaka oluşabilir bu sirke anasıdır.
  8. Sirkemizi süzme işlemine geçmeden üzerinde sirke anası oluşmuşsa onu bir kavanoza koyup üzerine biraz sirke ekleyip dolaba kaldırın.
  9. Daha sonra sirke yapmak isterseniz diğer malzemelere gerek kalmadan sadece sirke anasıyla yapabilirsiniz.
  10. Sirkemizi ince bir tülbent yardımıyla süzüyoruz. Ev yapımı olduğundan markettekilere göre rengi berrak olmayacaktır. Daha sonra sirkemizi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Elma Sirkesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt