bilgisayarci
FD Üye
Elma Soslu Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet elma
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Elma Soslu Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpma işlemine devam edelim.
- Vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek çırpalım.
- Rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçının yarısını (1 tatlı kaşığı) ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız kalıba karışımın yarısını dökelim.
- Rendelenmiş elmaya kalan tarçını (1 tatlı kaşığı) ekleyerek karıştıralım ve kalıptaki karışımın üzerine eşit miktarda yayalım.
- Üzerine kalan kek karışımımızı da dökelim ve önceden ısıtılmış 200° fırında 25-30 dk pişirelim. (üzeri kızarıncaya kadar).
Elma Soslu Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı