Elma Tatlısı Böğürtlen Ve Vişneli Tarifi İçin Malzemeler
- 7- 8 elma yeşil tatlı elma varsa daha güzel oluyor
- 1 su bardak şeker
- 2 su bardak su
- Ceviz
- Krem şanti
- 1 su bardak süt
Elma Tatlısı Böğürtlen Ve Vişneli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle gıda boyası kullanmadım evde olan vişne ve böğürtlen ile lezzet kattım.
- Elmaların kabuklarını soyup içlerini temizledim.
- Tencereye sıralayıp vişne böğürtlen koyup üzerine şekeri gezdirip suyunu da koyup kısık ateşte pişirip kaşık yardımı ile renkli kırmızı suyunda elmayı çevire çevire pişirdim.
- Çok yumuşamadan ara ara bakın yumuşamışmı 10- 15 dk yeterli elma sert yeşil elma benim yaptığım 1 tane kırmızı vardı içinde o erken pişti ve dağıldı
- Daha sonra borcama elmaları sıralayıp soğumasını bekledim.
- Kremşantiyi arkasındaki tarifi ile yapıp buzluğa dolaba koydum.
- Soğuyan renkli elmaları içine ceviz koyup ve tencerede kalan soslarından da içine koyup üzerine sıkma poşetine koyup kremşanti ile şekillendirdim.
- Siz kaşık ile üzerine koyabildiniz yoksa o kadar hafif o kadar lezzetli bir elma tatlı ki size tavsiye ederim sizde elinizde elma varsa bu şekilde değerlendirip hafif bir tatlı elde edebilirsiniz.