iltasyazilim
FD Üye
Elma
Elmanın Faydaları
Elmanın Yararları
ELMA: Kırmızı ve yeşil renklerde çok besleyici bir meyve olan elmada A, C, E ve B grubu vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor ve sodyum gibi mineraller ve dağıtılmış organik asitler bulunur böylece günde 1 elma zeka günlük vitamin ve mineral ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaya yeterlidir
Elmanın Faydaları: Sindirim sistemine çok yararlıdır Bağırsak faaliyetlerini düzenler, hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler Böbrekleri temizler ve böbrek taşlarını düşürmeye tezgâhtar olur Kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini düşürür Kalp hastalıkları ve damar sertliğine karşı koruyucudur Vücuda kuvvet verir, yorgunluğu giderir Hastalıklara karşı direnci arttırır Romatizma, gut ve şeker hastalığına aleyhinde yararlıdır Nefes darlığına iyi kazanç Elmanın kokusu sinirleri rahatlatır ve gevşetir Besleyici değerinin yanına mide bulantısına da iyi geldiği için bilhassa hamilelere nasihat edilir
Elma Nasıl Kullanılır? Elma çiğ olarak yenebileceği gibi kompostosu, sirkesi, pekmezi ve çayı yapılabilir, hem suyu da kullanılır Elmayı kabukları ile yemek keza daha besleyici hem de sindirim sistemi açısından daha yararlıdır Elma ve elma suyu cilt bakımı için fazla yararlıdır Taze elma suyu yüze ve boyna sürülürse kırışıklıkların oluşması geciktirir Bir tedarik elma sirkesi suya karıştırılıp deri bakımı ve temizliği, saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırmak için kullanılabilir *
Elmanın Faydaları
Elmanın Yararları
ELMA: Kırmızı ve yeşil renklerde çok besleyici bir meyve olan elmada A, C, E ve B grubu vitaminlerin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor ve sodyum gibi mineraller ve dağıtılmış organik asitler bulunur böylece günde 1 elma zeka günlük vitamin ve mineral ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaya yeterlidir
Elmanın Faydaları: Sindirim sistemine çok yararlıdır Bağırsak faaliyetlerini düzenler, hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler Böbrekleri temizler ve böbrek taşlarını düşürmeye tezgâhtar olur Kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini düşürür Kalp hastalıkları ve damar sertliğine karşı koruyucudur Vücuda kuvvet verir, yorgunluğu giderir Hastalıklara karşı direnci arttırır Romatizma, gut ve şeker hastalığına aleyhinde yararlıdır Nefes darlığına iyi kazanç Elmanın kokusu sinirleri rahatlatır ve gevşetir Besleyici değerinin yanına mide bulantısına da iyi geldiği için bilhassa hamilelere nasihat edilir
Elma Nasıl Kullanılır? Elma çiğ olarak yenebileceği gibi kompostosu, sirkesi, pekmezi ve çayı yapılabilir, hem suyu da kullanılır Elmayı kabukları ile yemek keza daha besleyici hem de sindirim sistemi açısından daha yararlıdır Elma ve elma suyu cilt bakımı için fazla yararlıdır Taze elma suyu yüze ve boyna sürülürse kırışıklıkların oluşması geciktirir Bir tedarik elma sirkesi suya karıştırılıp deri bakımı ve temizliği, saçlara yumuşaklık ve parlaklık kazandırmak için kullanılabilir *