teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) alıç
- 4 tane elma
- 1 yemek kaşığı tuz (Kaya tuzu kullanacaksınız 1,5 tatlı kaşığı yeterli benim çekilmiş halı olduğu için bu miktar kullandım)
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı bal
- Malzemelerin üstünü kapatacak kadar su (Ben 5 litrelik su kabı tercih ettim)
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle alıçları güzelce yıkayıp, süzüyoruz, tamamen kuruladıktan sonra sirkemizi hazırlamak istediğimiz kabımıza alıyoruz.
- Elmaları çekirdek ve çiçek kısmını alacak şekilde ayıklıyoruz (Resimde paylaştım. Elmaların bilhassa sap kısmının çıktığı yerin durması gerekir)
- Tuz, şeker ve balı ilave edelim ve kabımızın büyüklüğüne göre suyumuzu ilave edelim.
- Oluşan karışımın ağzını sıkıca kapatıp, çalkalayalım.
Püf nokta 2: Sirkemizin olduğunun habercisi, dibe çöken alıçlardır.
Püf nokta3: Sirkemiz olduktan sonra süzüp cam bir şişeye alalım. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edip, tüketebiliriz. Afiyetle şifa olsun. Sağlıcakla kalın ????.
Elmalı Alıç Sirkesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı