Elmalı Bademli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 125 gram tereyağı
- 100 gram şeker
- 3 adet yumurta
- 175g un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 100g badem ezmesi
- Gerekirse süt
- 1 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 100 gram badem
Elmalı Bademli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağı ve şekeri 5 dakika mikserle çırpıp, tek tek yumurtaları bir fiske tuz ile karışıma yediriyoruz.
- Ardından kuru malzemeleri yani un, kabartma tozu ve vanilyayı, limon kabuğu rendesi ile birlikte karıştırıyoruz.
- Badem ezmesini foto da gösterdiğim şekil tercih ederseniz, ben ezmeden minik minik parçalar kopartıp hamurun içine attım ki öyle ağıza gelince daha çok seviyoruz.
- Ardından Hamurumuzu 20cmlik kalıba yerleştiriyoruz. Daha sonra elmaları küp küp doğradıktan sonra içine tarçını karıştırıp (Ben görüntü açısından elmaları kabuklu kullandım) üzerine yerleştiriyoruz.
- Ayrı tavada badem parçacıklarını kavurup elmaların üzerine dağıtıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 35-45 dakika arası pişirebilirsiniz.
Elmalı Bademli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı