Elmalı Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg elma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağına yakın şeker
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 kutu kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Elmalı Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları rendele tencereye alalım. Yağ, tarçın, şeker ilave edin, hafif suyunu çekene kadar kaynat.
- Bisküviler kıralım elma harcını ilave edin birbirine yedirin.
- Birgün önceden pastacılık kremasını.
- Hazırlayalım süt, şeker, nişasta, un ilave edelim, karıştırarak pişirin. İndirmeye yakın yağını ilave edin üzerini kapatın ertesi gün kremşanti süt ilave edin çırpın.
- Elma harcını kalıba alalım, üzerine ķrema ilave edin. 2 saat dolapta dinlendir. Hindistan cevizi serpin, servise hazır.