Elmalı Cevizli Alman Pastası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 2, 2.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 1 su sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Bir fiske tuz
- Yarım su bardağı ceviz
- 3 elma
- 2 kaşık erimiş tereyağı
- Pudra şekeri
- Dileğe nazaran kayısı reçeli
Elmalı Cevizli Alman Pastası Tanımı Yapılışı
- Elmaları soyup dilimlere ayıralım.
- Tereyağını eritelim.
- Oda sıcaklığında reçelimiz hazır olsun.
- Evvel yumurta ve şekeri uygunca karıştıralım.
- Sonra başka materyalleri ekleyip uygunca karıştıralım.
- Yağlı kalıba dökelim.
- Üzerine elmaları dizelim elmaların üzerine tereyağını sürelim.
- Evvelce ısınmış 170 derecede pişirelim.
- Fırından yeni çıkmış kekin üzerine reçeli sürüp biraz soğuyunca dileğe nazaran pudra şekeri dökelim afiyetler olsun.