
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
- 3 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 3 elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp kenara alalım.
- Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpalım.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip 2-3 sn karıştıralım.
- Un, tarçın, kabartma tozu, şekerli vanilin ve karbonatı ekleyip mikserin en düşük seviyesinde karıştıralım.
- Üzerine doğradığımız elmaları, cevizi ve üzümü ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Tereyağı ile yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek harcımızı eşit bir şekilde yayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
- Kekin sönmemesi için pişme süresi boyunca fırının kapağı kapalı kalmalı. Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla test edebilirsiniz.
- Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra tabağa alıp soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun
.
Elmalı, Cevizli, Kuru Üzümlü Pamuk Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı