elektronikci
FD Üye
Elmalı Cevizli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 dolu yemek kasığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 4.5 su bardağı kadar un
- 5 adet elma (Elmaların 4 tatlı 1 eksi olursa daha iyi olur)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tarçın
- Yarım paket doğranmış ceviz
Elmalı Cevizli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları rendeleyin. Tarçın ve şekeri ekleyip bir tencerede 10-15 dakika pişirin. Kapanmaya yakın cevizleri ekleyip karıştırın. Bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru ikiye bölün. Alta koyacağınız kısmı biraz daha fazla ayırın. İki yağlı kağıt arasında hamuru açın. Kalıbı yağlayın.
- Kalıba göre hamurun alt tabanını yerleştirin. Çatalla delikler de açabilirsiniz. Elmalı harcı dökün. Üzerine kalan hamuru yine yağlı kağıt arasında açın. Uzun şeritler kesin ve turtayı şekillendirin.
- 180 derecelik fırında pişirin. Tart kalıbında uzun süre pişiyor. Ben 1 saat gibi bir sürede pişirdim. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun ????????.