Elmalı Çikolatalı, Vişneli , Çilekli Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 4 bardak un
- 1adet elma
- 1 kaşık şeker
- Tarçın
- Damla çikolata
- Reçel çeşitleri
- Çokokrem
Elmalı Çikolatalı, Vişneli , Çilekli Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Yapılışı
- Rendelenmiş elmalar şeker ve tarçın ile kavrulur soğumaya bırakılır.
- Un hariç tüm gereçler bir kap içerisinde karıştırılır.
- Denetimli biçimde un eklenir ele yapışmayan hamur kesimlere ayrılır.
- Yağlı kağıt serili tezgaha hafif un serpilerek oklava yardımı ile açılarak istenilen hal verilir.
- İstenilen iç harç eklenerek evvelce ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.