Elmalı Çıtır Halkalar Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk elma
- 2 adet yumurta
- 300 ml süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 300 gr un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Çıtır Halkalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamurun materyallerini karıştıralım bir kabın içerisinde.
- Daha sonra elmaları halka biçiminde keselim ve çekirdeklerini çıkaralım.
- Elmaları hamur karışımına bulayıp, kızartalım yakmadan dikkatlice çok harlı ateşte pişirmeyin içi hamur kalmasın. Havlu kağıt üzerine alıp yağ çektirelim.
- Başka bir kapta üzerini bulamak için şeker ve tarçını karıştıralım ve kızaran elmaları içine atıp bulayalım.
- Hepsine tıpkı süreci uyguladıktan sonra sıcak yahut ılık halde servis edebilirsiniz.
- Üzerine reçel yahut sos ya da dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.