bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 100 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım çay bardağı toz şeker
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları soyup rendeliyoruz, uygun bir tavaya alıyoruz.
- Şeker ,tarçın ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz ,ocakta eritiyoruz .
- Daha sonra sıvı yağ ekleyip kızdırıp ocaktan alıyoruz üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz.
- Yufkamızı tezgaha seriyoruz bir fırça ile üzerine yağ sürüp tekrar yufkamızın üzerine bir yufka seriyoruz.
- Tekrar yağ sürüp bir yufka daha ekleyip tekrar yağ sürüyoruz .
- 3 kat yufkayı tamamladıktan sonra üzerine toz şeker serpiyoruz .
- Elmalı harcımızdan yufkamızın uç kısmına koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
- Bıçakla çapraz şekilde kesip pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra geri kalan yağı üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz .
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun ????.