Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Çıtır Rulo

Elmalı Çıtır Rulo

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
elmali-citir-rulo.jpg

Elmalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 100 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Arasına serpmek için;
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Elmaları soyup rendeliyoruz, uygun bir tavaya alıyoruz.
  2. Şeker ,tarçın ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişiriyoruz.
  3. Ocaktan aldıktan sonra ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  4. Tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz ,ocakta eritiyoruz .
  5. Daha sonra sıvı yağ ekleyip kızdırıp ocaktan alıyoruz üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz.
  6. Yufkamızı tezgaha seriyoruz bir fırça ile üzerine yağ sürüp tekrar yufkamızın üzerine bir yufka seriyoruz.
  7. Tekrar yağ sürüp bir yufka daha ekleyip tekrar yağ sürüyoruz .
  8. 3 kat yufkayı tamamladıktan sonra üzerine toz şeker serpiyoruz .
  9. Elmalı harcımızdan yufkamızın uç kısmına koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  10. Bıçakla çapraz şekilde kesip pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  11. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra geri kalan yağı üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz .
  12. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt