Elmalı Çıtır Rulo Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta boy elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz (Dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Çıtır Rulo Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmalarımız rendeliyoruz, üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip ocağa alıyoruz. Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar bekliyoruz. Daha sonra tarçın ve cevizi ekleyip güzelce kavuruyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Baklavalık yufkamızdan 1 yaprak alıyoruz üzerini sıvı yağ ile fırça yardımıyla yakıyoruz, üzerine 1 yaprak yufka açıyoruz yine yağlıyoruz. Bu işlem 4 kat yufka olana kadar yapıyoruz.
- Daha sonra soğuyan harcımızdan bir miktar alıp yufkanın uç kısmına ince bir tabaka halinde (Çok da ince olmasın) koyuyoruz.
- Yufka mızı sarıp rulo haline getiriyoruz ve istediğimiz uzunlukta kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Üzerini sıvı yağ ile yağladıktan sonra 180 derece fanlı fırında yaklaşık 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.