Elmalı Dolgu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo elma
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 adet limonun suyu
- Yarım su bardağı su
Elmalı Dolgu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları yıkayıp, soyalım dilimleyip bir tencereye alalım.
- Üzerinde yarım su bardağı suyu ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen elmaları ince bir elekten geçirelim.
- Üzerine şeker ve çubuk tarçın ekleyip, kısık ateşte koyulaşsana kadar karıştırarak pişirelim.
- Koyulaştıktan sonra limon suyunu ek edip 10 dk daha pişirelim.
- Kıvamı güzelce yoğunlaşınca ocaktan alıp, sıcakken pak kavanoza koyup, kapağını kapatalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.