Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Enfes Karamel Keki

Elmalı Enfes Karamel Keki

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
elmali-enfes-karamel-keki.jpg

Elmalı Enfes Karamel Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta (orta boy)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 orta boy elma (kabugu soyulup küp küp doğranmış)
Karamelli taban malzemesi:
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 2 büyük boy elma ( kabuğu soyulmuş ve hilal şeklinde doğranmış)

Elmalı Enfes Karamel Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şeker mikserin yüksek ayarında, tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır; yoğurt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  2. Un, vanilya, kabartma tozu ve 3-4 damla limon suyu (kabartma tozunun çözülmesi için) spatulayla karıştırılır. Bu esnada elmalar una bulanır ve tarçınla birlikte kek hamuruna eklenir. Karıştırma işlemi, hamurumuzun sönmemesi için spatulayla yapılır.
  3. Kek kalıbı katı yağ ile yağlanır. Tabanına üç yemek kaşığı toz şeker serpilir. Kek kalıbı sağa sola, aşağı yukarı sallanarak; toz şekerin kalıbın her yerine eşit şekilde dağılması sağlanır.
  4. Ardından tarçın da serpilir ve hilal şekline kestiğimiz elmalar, bir dilimin yarısından başlayacak şekilde hafif üst üste gelerek kek kalıbının tabanına dizilir. Bu işlem (elmaları dizme işlemi) iki kez tekrarlanır.
  5. Üzerine kek hamuru dökülür, ardından kalan hilal şeklindeki elmalar hamurun üzerine aynı yöntemle dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 165°c’lik fırında yaklaşık 15 dakika piştikten sonra 170°c ayarına getirilip 20 dakika daha pişirilir. Ardından kürdan testi yapılır. Fırın kapatılır, ancak kapağı hafif aralık bırakılır. Kek, 10-15 dakika.
  7. Fırında dinlendirilir. Daha sonra fırından çıkarılıp servis kabına alınır. Bu esnada, bir kasede glazür karışımı 3,5 çorba kaşığı ılık su, yarım çağ kaşığı gıda boyası ( istediğiniz herhangi bir renk olabilir. ) ılıyan kekin üzerine gezdirilir. Ve süsleme yapılır.
Not: Glazür yerine, çikolata sosu, meyve sosu veya reçel kullanılabilir.

Afiyet olsun!

Elmalı Enfes Karamel Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt