bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Enfes Karamel Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta (orta boy)
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 orta boy elma (kabugu soyulup küp küp doğranmış)
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 2 büyük boy elma ( kabuğu soyulmuş ve hilal şeklinde doğranmış)
Elmalı Enfes Karamel Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker mikserin yüksek ayarında, tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır; yoğurt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve 3-4 damla limon suyu (kabartma tozunun çözülmesi için) spatulayla karıştırılır. Bu esnada elmalar una bulanır ve tarçınla birlikte kek hamuruna eklenir. Karıştırma işlemi, hamurumuzun sönmemesi için spatulayla yapılır.
- Kek kalıbı katı yağ ile yağlanır. Tabanına üç yemek kaşığı toz şeker serpilir. Kek kalıbı sağa sola, aşağı yukarı sallanarak; toz şekerin kalıbın her yerine eşit şekilde dağılması sağlanır.
- Ardından tarçın da serpilir ve hilal şekline kestiğimiz elmalar, bir dilimin yarısından başlayacak şekilde hafif üst üste gelerek kek kalıbının tabanına dizilir. Bu işlem (elmaları dizme işlemi) iki kez tekrarlanır.
- Üzerine kek hamuru dökülür, ardından kalan hilal şeklindeki elmalar hamurun üzerine aynı yöntemle dizilir.
- Önceden ısıtılmış 165°c’lik fırında yaklaşık 15 dakika piştikten sonra 170°c ayarına getirilip 20 dakika daha pişirilir. Ardından kürdan testi yapılır. Fırın kapatılır, ancak kapağı hafif aralık bırakılır. Kek, 10-15 dakika.
- Fırında dinlendirilir. Daha sonra fırından çıkarılıp servis kabına alınır. Bu esnada, bir kasede glazür karışımı 3,5 çorba kaşığı ılık su, yarım çağ kaşığı gıda boyası ( istediğiniz herhangi bir renk olabilir. ) ılıyan kekin üzerine gezdirilir. Ve süsleme yapılır.
Afiyet olsun!
Elmalı Enfes Karamel Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı