bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Gül Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Küçük boy yarım limon
- 200 gr tereyağ (Yumuşak olacak)
- 1 su bardak şeker
- 500 lt su
- 3 adet elma ( Kırmızı)
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- Pudra şekeri
Elmalı Gül Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurunu yapıyoruz.
- Malzemeleri önce bir kapta yoğurun sonra tezgahta iyice yoğurmaya devam ediyoruz. Kıvam alana kadar
- Daha sonra 12 eşit parçaya bölüp üzerini streç filmle kapatıp dolaba kaldırıyoruz.
- Tencereye krema malzemelerini koyup çırparak pişiriyoruz diğer yandan elmaları ortadan kesip içlerini temizleyip ince dilimler kesiyoruz.
- Tencereye suyu koyup kaynayınca elmaları atıyoruz yumuşayana kadar pişiriyoruz yağlı kağıda çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
- Dolapta dinlenen hamuru yuvarlak açıp tepsisine koyup fazlalıkları kesiyoruz.
- Kalıptan rahat çıkması için yağlı fırın kağıtlarını resimdeki gibi kesip koyarsanız rahat çıkar soğuyan kremadan eşit bir şekilde içlerine dolduruyoruz.
- Elmaları gül şekli vererek üzerine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika sonra 190 derece ye çıkarıp 10 dakikada öyle çok kızartmadan pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
- Soğuyunca servis yapabilirsiniz ( farklı bir lezzet güzel bir sunum oluyor) Afiyet olsun ????