bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Havuçlu Cevizli Kuşüzümlü Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet orta boy elma
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı kuşüzümü
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat (Yarım limonun suyu üzerine dökülecek )
- 2,5 su bardağı un
Elmalı Havuçlu Cevizli Kuşüzümlü Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısında yumurtaları şekerle 10 dk çırpalım oda ısısındaki sütü ve sıvı yağı ekleyip, karıştıralım eleyerek 1 su bardağı unu koyalım tahta kaşıkla aşağıda yukarıya karıştıralım.
- Kalan unu azar azar eleyerek aynı şekilde karıştıralım vanilya kabartma tozunu koyup karıştıralım rendelenmiş elma havuç tarçın ceviz kuşüzümü karıştırıp iki partide azar azar döküp tekrar karıştıralım.
- Kekin tam ortasına karbonatı dökelim üzerine limon suyu da dökelim karıştıralım yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35–40 dk pişirelim fırının alt kısmına bir kaseye su koyalım.
- Dengeli pişmesi için piştikten sonra 10 dk soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun arzuya göre çok tatlı sevenler üzerine pudra şekeri serpebilir.