Elmalı Havuçlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 4 orta uzunluk elma
- 2 tane havuç
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı Havuçlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım zira soğumalı.
- İç harcı için; havucu rendenin ince tarafından rendeleyelim ve tavaya alalım.
- Elmaları soyup rendenin kalın tarafından rendeleyip tavaya alalım, üzerine şekeri ekleyip ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişince 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım ve kurabiye hamurunu hazırlayalım.
- Tüm sıvıları yoğurma kabına alalım ve çatalla çırpalım.
- Ardından vanilya ,kabartma tozu ve denetimli un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp içini açalım ve iç harcından ekleyip kapatalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize alalım ve tüm hamuru bu halde hazırlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede denetimli pişirelim.
Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz

Elmalı Havuçlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı