Elmalı- Havuçlu Pasta(Yağsız, Unsuz, Şekersiz) Tanımı İçin Gereçler
- 2 orta uzunluk rendelenmiş elma
- 2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı dut kurusu
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kakao, hindistan cevizi
Elmalı- Havuçlu Pasta(Yağsız, Unsuz, Şekersiz) Tanımı Yapılışı
- Yapışmaz bir tavaya rendelenmiş havuç ve elmaları alıp 5-10 dk kavuruyoruz.
- Akabinde tarçın ve zencefili ekleyip düzgünce yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Ocağın altını kapatıp kenarda birkaç dakika bekletiyoruz.
- Rondomuza yulaf ezmesi, ceviz ve dut kurusunu un haline getirip yumuşayan elma ve havuçların üzerine ekleyip düzgünce karıştırın.
- Küçük bir tepsiye evvel streç naylon serip karışımı içine dökün.
- Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra çıkarıp üzerine hindistan cevizi ve kakao serpip servis edin.
- Kahve ile şahane oluyor. Afiyet olsun????.