Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy tatlı elma
- 3 adet orta boy havuç
- 1 paket sade veya kakaolu petibör bisküvi (Elma ve havuçların büyüklüğüne göre miktar arttırılabilir )
- 3 adet iri etli hurma
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Çeyrek çay bardağı su
- Hindistan cevizi
- Çekilmiş fıstık veya fındık
- Bitter çikolata ve beyaz çikolata
Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalar ve havuçlar rendelenip, kısık ateşe alıyoruz.
- İçerisine tereyağı, su ve tarçın eklenip, suyunu iyice çekene kadar kavuruyoruz.
- Bu esnada petibör bisküvi, çekirdeği çıkarılmış hurmalar ve cevizler robotta toz haline gelinceye kadar çekilir.
- Ocaktan alınan ve ilk sıcağı çıkan elmalı harcın üzerine bisküviler eklenerek yoğuruyoruz. Toparlanan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan eşit büyüklükte bezeler koparılıp, yuvarlıyoruz ve biraz donması için dondurucuya alıyoruz.
- Bu esnada dış kaplaması için çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
- Dondurucudan alınan elma topları, çikolataya batırılıp ve yağlı kağıt serili bir tabağa dizip, üzerlerini dilediğimiz gibi süslüyoruz. Buzdolabında biraz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.