teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı
- 3 adet elma
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 150 gram margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
- Hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye (Şerbetli Kıyır Tatlı Tadında Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimiz için şeker ve suyu ocağa koyup kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyelim.
- İç harç için elmaları rendeleyip şekeri ekleyelim.
- Ocakta suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ceviz ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara alalım.
- Hamur için sıvı yağ margarin pudra şekeri ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzel bir hamur yapalım.
- Küçük yuvarlaklar yapıp içine elmalı harçtan koyalım.
- Yuvarlak şekil verelim ve tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimiz ılıyınca önce şerbete sonrada hindistan cevizine bulayalım. Afiyet olsun.