
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi Elif Atalar’dan İçin Malzemeler
- ️125g margarin️
- 1 adet yumurta
- ️1 çay bardağı yoğurt
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 çay bardağı pudra şekeri
- ️1 paket kabartma tozu️1 paket vanilya
- ️4 su bardağı un (kontrollü)
- ️4 adet elma️4 yemek kaşığı şeker
- ️1 çk tarçın️1 çay bardağı ceviz
- ️1 su bardağı şeker️
- 1 su bardağı su
- Hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi Elif Atalar’dan Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini kabımıza alalım.
- Yoğurt,sıvı yağ,yumurta ve pudra şekerini içine ekleyelim.
- Kabartmatozu ve vanilya içine dökelim.
- Unu yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Harç için;elmaları rendeleyelim tavaya alalım.
- Şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tarçını ve cevizi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp avuç içimizde hafif açalım. 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kapatıp yuvarlayalım.
- Tepsimize dizelim.
- 180 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
- Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım ve soğutalım.
- Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyeleri bir çatal yardımıyla soğumuş şerbete batıralım, ardından bir kaseye koyduğumuz hindistan cevizine bulayalım.