Elmalı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz içi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Elmalı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Şekerini ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından toz tarçını ve fındığını ilave edip soğuması için bir başka kaba alalım.
- Hamurunu yapmak için önce kuru malzelerimizi koyup karıştıralım. Sırasıyla yoğurdunu, sıvı yağını koyup hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurdumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartıp, elmalı harçtan içine koyalım. Yuvarlak toplar haline getirelim.
- 180 derece fırının fansız ayarında 20 dakika da pişirelim.
- Şerbeti için 1 çay bardağı şekeri, bir çay bardağı suyla karıştırıp kaynatalım. 5 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım. Ilıması için bir kaseye alalım.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerin ilk sıcağı çıkınca yapmış olduğumuz şerbetin içine batıralım ve hindistan cevizine bulayalım. Nar ile süsleyelim.