teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Alırı kadar un
- 3 orta büyüklükte elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
- Hindistan cevizi
Elmalı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalı içimizi hazırlayalım birinci evvel. Elmaları soyup rendeliyoruz tavamıza.
- Üzerine şeker koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Altını kapadıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için bütün materyalleri uygun bi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Ununu denetimli koyalım. Yumuşak kıvamlı bi hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde ya da kesme tahtasının üzerinde açıp elmalı harcımızdan bir yemek kaşığı kadar koyup yuvarlak bir halde kapatıyoruz.
- Diğer bütün hamuru da bu halde yapıp tepsimize diziyoruz.
- 180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
- Tatlımız pişene kadar şerbeti yapalım.
- Tencereye materyalleri alıp 10 dk kaynatıyoruz.
- Altını kapattıktan sonra limon suyunu koyuyoruz.
- Şerbet az olduğu için çabuk soğuyor zati.
- Tatlımız pişince birinci sıcaklığı geçince bir çatal yardımıyla şerbete batırıp çıkartıyoruz.
- İsterseniz hindistan cevizine bulayabilirsiniz.
- Ben üzerine serpiştirmeyi tercih ettim. Bu tarifle 17 kurabiye çıkardım. Afiyet olsun ????.