Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Kafes Çörek (Tart)

Elmalı Kafes Çörek (Tart)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
elmali-kafes-corek-tart.jpg

Elmalı Kafes Çörek (Tart) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 450-500 gram un
  • 150 ml süt
  • 200 gram tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • Bir fiske tuz
İç malzeme;
  • 6-7 tane ekşi elma
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kırık fındık

Elmalı Kafes Çörek (Tart) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin, şeker ilave edip kısık ateşte pişirin.
  2. Soğuyunca isteğe bağlı tarçın ilave edip karıştırın.
  3. Hamurun hazırlanması; Derin bir kaba mayayı koyunuz, üzerine ılık süt dökerek eritiniz.
  4. Eriyen mayaya un, şeker, yumuşak tereyağı ve bir fiske tuz ilave ederek bir hamur yapınız.
  5. Üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakınız.
  6. Dinlenen hamurdan 4 eşit beze oluşturun.
  7. İstediğiniz boyutta kare olacak şekilde hamurları açın.
  8. İçerisine hazırladığımız malzemeyi koyup bi sağdan bi soldan olacak şekilde hamuru şeritler halinde kesin.
  9. Daha sonra görseldeki gibi kafes şeklini verin.
  10. Hazırladığımız çörekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziniz.
  11. 160° önceden ısıtılmış fırında kızarana pembeleşene kadar pişirin fakat kontrollü pişsin herkesin fırını bir değil.
  12. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
Afiyet olsun.

Elmalı Kafes Çörek (Tart) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt