Elmalı Kat Kat Tanımı İçin Materyaller
- 20 adet milföy yaprağı
- 3 adet elma
- 4 kaşık toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- İsteğe nazaran ceviz, fındık
- Yumurta sarısı
- Toz şeker
Elmalı Kat Kat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup rendeleyelim ve ocağa alalım, üzerine toz şekeri de ek edip kavuralım. En son rengi dönünce cevizini yahut fındığını ekleyelim.
- Kapatmaya yakın tarçını ek edip ocaktan alalım. Kare halinde olan milföy hamurlarının bir kenarından çizikler atalım.
- Öbür kenarına harcı koyup çizik attığımız kısmı üzerine kapatalım ve çatalla kenarlarına bastıralım. Bütün hamurlara bu süreci uygulayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim akabinde toz şeker serpiştirelim. 170 derecede fanlı ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.