teknolojiuzmani
FD Üye
Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 4 adet iri elma
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1 çay bardağı ceviz ezilmiş. biraz iri taneli
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri “isteğe nazaran “
Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalı iç harcı için; elmaları soyarak, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
- Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
- Keki için;Yumurtalar ve şekeri uygunca eriyene kadar çırpalım.
- Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar karıştırınız. Cıvık bir kıvam alacak.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
- Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit biçimde dökelim.
- Elmalı harcın üzerine de kek harcını dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirelim.
- Fırından alınca, sıcağı ile kekimizi saralım.
- Başka bir pişirme kağıdı üzerine keki aykırı çevirelim.
- Elmalı taraftaki kağıdı, soyarak çıkaralım.
- Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo formunda saralım.Soğuyuncaya kadar bu formda bekletelim.
- İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.
Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı