Elmalı Kek (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Karbonatı aktifleştirmek için üzerine 3-4 damla limon suyu
- 2 su bardağı + 1yemek kaşığı un
- 2 büyük elma
- 1 çay bardağı dolusu iri çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kek (Yok Böyle Lezzet ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle üst harcını hazırlayalım ki kek harcını bekletmeyelim.
- Elmaların kabuklarını soyalım minik parçalar halinde doğrayalım. Üzerine tarçın, toz şekeri ve cevizi ekleyip karıştıralım bir kenara alalım.
- Kek için; yumurta ve şekeri güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim yine çırpalım ve üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.
- Katbonatı ekleyip üzerine limon suyunu damlatıp ve karışımı tahta kaşık yada spatula ile güzelce karıştıralım. Katı yağ ile yağlanmış borcam veya fırın kabına dökelim eşit şekilde yayalım.
- Üzerine elmalı harcımızı kaşıkla eşit şekilde dökelim ve 170 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim. Kurdan testi yapalım kürdan kuru çıkarsa fırından alalım üzerine örtü kapatalım.
- Elmalı kekimiz soğuyunca dilimleyerek servis yapalım. Çok lezzetli bir kek herkesin denemesini kesinlikle tavsiye ederim. Afiyet olsun. )