Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 tam elma
Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel elmaları kabuklarını soyup küçük küçük doğradım.
- Yumurta, vanilyayı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Sıvıyağı ekleyip karıştıralım.
- Unu kabartma tozunu ve tarçını eleyerek ekledim burada mikser kullanmayalım.
- Katı kıvamlı bir harç olacak. Elmalarıda ekleyip spatulayla son bir kere karıştıralım.
- Yağladığım borcamda 190 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.