Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yağ
- Yaklaşık 3, 5 su bardağı un (kontrol ede ede ekleyin.)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 adet büyük uzunluk, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Su, süt ve yağ ek edilerek çırpılmaya devam edilir.
- Daha sonra denetimli bir halde un eklenir. Bu sırada kabartma tozu ve karbonatta eklenir. Kek hamuru çok cıvık olmamalı ki elmalar tabana çökmesin.
- Ortasına konulacak elma, ceviz ve tarçın bir kasede karıştırılır.
- Yağlanmış borcam yahut tepsiye kek hamurunun ⅔’ü boşaltılır.
- Üzerine elmalı karışım eklenerek, yayılır.
- Kalan kek hamuru tepsinin her yerine eşit formda gezdirilir.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (bana 30 dk yetti) pişirin.
- Soğuduktan sonra süzgeç ile üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.