Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 125 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı esmer şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet elma (orta boy)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 4 yemek kaşığı file badem
Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben 20 cmlik kek kalıbı ile yaptım. Eğer daha büyük bir kek kalıbı ile yapacaksanız ölçüleri arttırmanız gerekir. Pişme süresi de değişiklik gösterecektir.
- Tereyağını eritin ve soğuması için kenara bırakın.
- Elmaların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Tarçın ve şekeri de ekleyip güzelce karıştırın.
- Yumurta ile şekerleri 4-5 dakika iyice çırpın.
- İçine erimiş soğumuş tereyağını ve yoğurdu ekleyin. Sadece karışana kadar karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tarçını da ekleyin.
- Bir spatula ile karıştırın. Elmaları da ekleyip karıştırın. (kekin kıvamı diğer keklere göre katı olacak. ).
- Güzelce her yerini yağladığınız ve tabanına yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbına kek harcını her tarafa eşit gelecek şekilde bir kaşıkla yayın.
- Üzerine file bademleri gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana, kürdan testi temiz çıkana kadar kontrollü pişirin. (benim yaklaşık 50 dakika da pişti). Afiyet olsun.