Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz(fındık ta olur)
- Yarım yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek hamuru için uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri en az 5 dk köpürene kadar mikser ile çırpalım.
- Sıvıyağ, yoğurt, vanilyayı ekleyip tekrar mikser ile çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve mikserin düşük ayarıyla un hamura karışana kadar kısa bir süre çırpalım ve hamurumuzu yağlanmış kek kalıbımıza dökelim.
- Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir 1 silme tatlı kaşığı tarçın ve yarım yemek kaşığı toz şeker ile karıştırılarak kek hamurun üzerine her tarafa eşit gelecek şekilde koyulur.
- Ceviz yada fındık içi serpilerek kek kalıbı birkaç kere tezgaha vuralım.
- 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
- Pişen keki fırından çıkarınca 5-6 dakika sonra üzerine temiz bir bez örtüyorum bu şekilde kek pamuk gibi yumuşacık oluyor.
Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı