
Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilin
- 10 adet elma (kabukları soyulup rendelenmiş)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım çay kaşığı tarçın
Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaların kabuğunu soyup, bir tavaya rendeleyin, üzerine şekeri ekleyip, elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatın.
- Dövülmüş cevizi ve tarçını ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın.
- Elmalı harç soğuyunca yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- Sütü ekleyin ve çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyip, topak kalmayacak şekilde çırpın.
- Elmalı harcın üzerine kek hamurunu yayın.
- 170 derecede, önceden ısıtılmış, fansız ayarda üzeri kızarınca, kürdan ile pişmiş mi diye kontrol edip çıkarın.
- Sıcak kekin üzerine başka bir yağlı kağıt serip çevirin, elmalı harca yapışan yağlı kağıdı çıkarın temiz olan yağlı kağıtla rulo şeklinde sarıp üzerini temiz bir bezle örtüp, soğumaya bırakın.
- Kek yağlı kağıt içinde rulo şeklinde kalacak, üzerine bez örtülecek.
- Kek soğuduktan sonra kenar kısımları düzgün durması için kesin, üzerine pudra şekeri serpin.
- İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Elmalı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı