elektronikci
FD Üye
Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta (Yumurtalarınız büyükse 2 de kâfi olur)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (Hafif koyu bir kıvam olacak un az gelirse biraz daha eklenebilir)
- 3-4 adet elma
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel elmaları soyup, küp küp doğrayalım. Üzerine tarçını, şekeri ve limon suyunu ekleyip, karıştıralım.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri güzelce köpük köpük olana kadar çırpalım üzerine sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip, karıştıralım sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyelim, güzelce karıştıralım (Biraz ağır bir kıvam olacak)
- Yağladığımız dikdörtgen borcama dökelim sonra elmalı harcıda kekimizin üzerine yayalım son olarak hindistan cevizi ve cevizi serpelim, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Kekimizin birinci sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.