Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağı un
- 2 -3 adet kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış elma
- 1 çay bardağı fındık yahut ceviz (isteğe bağlı)
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ile şekeri yeterlice çırpın.
- Sıvıyağ ve yoğurdu ek edip tekrar çırpın.
- Doğranmış elmalar hariç öbür materyalleri de ekleyip karıştırın.
- En son elmaları katıp karıştırın.
- Yağlanmış fırın kabına harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı