bilgisayarci
FD Üye
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı yoğurt
- Paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 4 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı limon
- Tuzsuz yer fıstığı
- Hindistan cevizi
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları yıkayıp, soyup, küp küp keselim bir kaba koyup, üstüne tarçın şeker limon koyup karıştırıyoruz.
- Ardından keki hazırlamaya başlıyoruz. yumurta şeker güzelce çırpılır. Akabinde öteki gereçler eklenir yağlanmış borcama dökülür.
- Kekimizin üstüne hazırladığımız elmaları serpiştiriyoruz ve en son üstüne yer fıstığını serpiyoruz birazda hindistan cevizi serpiştirin.
- Sonra ısıtılmış 180 derece fırına koyup, pişiriyoruz. Afiyet olsun.