Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı İçin Gereçler
Materyaller 26 lık pasta kalıbı için (Bardak ölçüm 200ml)
- Hamuru için
- 1,5 su bardağına yakın un (200g)
- 125g yumuşak tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker (50g)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yumurta sarısı
- 6-7 adet elma (800g)
- 3 yemek kaşığı su
- Yarım limonun suyu
- 4 yemek kaşığı şeker (50g)
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dolusu un (150g)
- 80g yumuşak tereyağı
- Yarım su bardağına yakın şeker (80g)
- Yarım silme tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Elmalı Kırıntılı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içine hamur için gerekli materyalleri koyup yoğurun. Hamuru 26lık kelepçeli pasta kalıbına elinizle bastırarak yayın, kenarını 1,5cm kadar çıkarın.
- İç harcı için elmaları soyup doğrayın ve öteki gereçlerle tencerede 10dk kadar pişirin. Biraz soğumaya bırakın.
- Galeta ununu tabanın üzerine serpin. Üzerine elmalı harcı yayın.
- Kırıntısı için bütün materyalleri bir kaba alıp elinizle hepsi birbirine karışana kadar yoğurun, top top olacak. İç harcın üzerine dağıtın.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece alt üst ayarda 35dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz, yanına çırpılmış krema çok yakışıyor. Afiyet olsun!!!.