elektronikci
FD Üye

Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 300 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 80 gram şeker
- 150 gram tereyağı
- 1 kg elma
- 1 limon suyu
- 500 ml portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker (125 gram )
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 2 paket vanilyalı puding
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı un ( 110gr )
Elmalı Kıtırlı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmalarımızı yıkayıp soyuyoruz, küçük küçük doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz. Portakal suyu limon suyu şeker vanilya tarçın vanilyalı pudingi ayrı bir kaba alıp çırpma teli ile karıştırıyoruz.
- Elmamızı ocağa alıyoruz, hazırlamış olduğumuz portakal suyu karışımını elmamıza ekleyip, kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra kenara alıyoruz.
- Hamuru için; yoğurma kabına tereyağı ve diğer malzemeleri alıp yoğuruyoruz. Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu kalıbımızın içine alıp, elimizle güzelce kalıbın heryerini kapatacak şekilde yayıyoruz daha sonra elmalı karışımı kalıbımızın içine döküyoruz.
- Üzerinin kıtırı için; tereyağı, un ve şekeri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz. Daha sonra pastamızın üzerine serpiyoruz.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Buzdolabında vaktiniz varsa bir gece dinlendirin yada en az 4-5 saat dinlendiriyoruz üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.