Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin yada tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4.5 su bardağı kadar un
- 4 adet elma
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye (Ağızda Dağılan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalarımızı soyalım ve rendeleyelim derin bir tavaya alalım içerisine şekerimizi koyalım ve suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan almadan tarçın ve iri taneli çekilmiş cevizimizi ekleyelim ve karıştıralım bir kenara alalım.
- Hamurumuz için derin bir kabın içine yumurta, sıvı yağ, margarin ve yoğurdu koyalım ve karıştıralım. Akabinde pudra şekeri, vanilin, kabartma tozunu ek edelim ve unu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Ben limon sıkacağını kullanarak hal verdim istediğiniz biçimi verebilirsiniz. Limon sıkacağı hali için limon sıkacağını aksi çevirelim gerilim sineması keselim ve üzerine koyalım.
- Elimize ceviz büyüklüğünde modül alalım ve parmağımızla hal vererek içini açalım elma harcımızdan koyarak kapatalım ve içinden streç sinema yardımı ile çıkaralkm.
- Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Benim fırınımda 15 dakikada pişti. Fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı çıkıncaya kadar bekleyelim ve pudra şekerine bulayalım.