Elmalı Kurabiye (Bu Tarife Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin 250 gram yumuşamış
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 4-5 su bardağı un
- 4 adet kırmızı elma
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye (Bu Tarife Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımız için; Elmaları rendeleyip bir tavaya aldıktan sonra üzerine şekeri ,tarçını ilave edip rengi dönüp suyu çekene kadar kavurun.
- Suyu çeken iç harcımızın altını kapatıp bir kenara alıyoruz soğuması için.
- Margarinimiz oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekiyor.
- Un hariç diğer bütün malzemeleri bir derin leğene koyup elimizle karıştırıp margarini iyice eritiyoruz.
- Azar azar kontrollü bir şekilde un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Ben 4-5 su bardağına yakın un kullandım.
- Sonra hamuru mandalinadan biraz büyük bezelere ayırıp tezgahta çok az un serperek merdaneye yapışmaması için bezelerimizi tabak büyüklüğünde açıp 8 eşit parçaya bölüyoruz.
- Elmalı iç harçtan 1 tatlı kaşığı resimde gözüktüğü gibi koyup kapatıyoruz.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.