Elmalı Kurabiye Dağılmayan Hamur Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta oda ısısında
- 250 gram tereyağı odasında
- 2 yemek kaşığı köy yoğurdu katı tarafından
- Soğuk yarım çay bardağı süt standart çay bardağı boyutu
- 1 su bardağı dolusu nişasta
- 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yaklaşık 4-4,5 su bardağına yakın un kontrollü
- 4 adet elma
- 2 avuç çekilmiş ceviz iri parçalı
- 56 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı dolu tarçın
- Bol pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Dağılmayan Hamur Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmalarımızı soyalım kararmadan tavaya alalım suyunu salıp elmalarımızı yumuşadıktan sonra içerisine ceviz, tarçın ve en son pudra şekerini ekleyerek güzelce pişirmeye sağlayalım.
- Hamur için; oda ısısında tereyağı yoğurt yumurta ve süt güzelce çırpılır. İçerisine sonradan nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu ve un eklenir güzelce yoğurulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
- Hamur elimizle şekiller oluşturulur (İstediğiniz gibi farklı şekiller verebilirsiniz) içerisinde elmalı harcımızdan koyulup, hamurumuzu ince açıp, içerisine elmalı harcımızdan koyulup, kapatılır.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir. Üzeri hafif sarardığı zaman alınıp dışarı soğumaya bırakılır ve üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır.