teknolojiuzmani
FD Üye

Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru materyal :
- 200 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 4 su bardağı kadar un
- (kabartma tozu kullanmıyoruz)
- 4 orta uzunluk elma (rendelenmiş )
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı ince kıyılmış ceviz
- Limon sıkacağı
Elmalı Kurabiye (Hamuru Çıtır Ağızda Dağılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı hazırlamak için: elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Teflon bir tavaya koyup, içerisine şekeri ekleyelim.
- Ocağın altını kısık ateşte açıp orta sıra karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- İçerisine ince kıyılmış cevizleri ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Hamuru hazırlamak için: Hamur yoğurma kabına öncelikle tereyağ, sıvı yağı, şeker ve yumurtayı alıp karıştıralım.
- Yoğurt ve vanilyayı ek edip, karıştırmaya devam edelim.
- Denetimli olarak unu ek edip, yoğuralım.
- Kulak göğsü kıvamına bir hamur elde edelim. Gerekirse un ek edebilirsiniz.
- Limon ???? sıkacağının içerisine streç sinema ile kaplayalım.
- Hamurdan cevizden büyük kesim koparıp içerisine koyalım (Benim limon sıkacağı küçüktü).
- Parmağınızla bastırarak ortasını açarak kenarlarını inceltelim.
- İçerisine harçtan koyup, altını kapatalım.
- Streç sinemadan çekerek limon sıkacağının içerisinden çıkartalım.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim(hafif pembeleşinceye kadar).
- Üzerlerine pudra şekeri döküp, servis edelim.